Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.09.2012

У селі Олексіївка Гребінківського району не витримують ні люди, ні будинки, ні дороги



У селі Олексіївка Гребінківського району не витримують ні люди, ні будинки, ні дороги

У сезон урожаю великовантажні автомобілі везуть у приватні комори, тобто на елеватори, сотні тисяч тонн збіжжя. Усе б нічого, та тільки потерпають не пристосовані до такого прогресу старенькі дороги і будівлі.

У селі Олексіївка Гребінківського району стикнулися саме з такою проблемою. Відколи в сусідній Мар'янівці аграрний монстр, підприємство «Нібулон» побудувало елеватор, величезні машини з причепами стали справжньою бідою для селян.

- В Олексіївці дуже вузькі дороги, немає тротуарів, - розповідає начальник місцевого відділення зв'язку Наталія Михайлова. - Буває непросто розминутися навіть самим вантажівкам. Вони дуже важкі, а дорожнє покриття тоненьке. І хати не витримують - майже всі стоять із тріщинами.

У будинку одного з жителів села - Володимира Марченка - разом із фундаментсм відколовся шматок хати. Його сестра зібрала підписи і звернулася до керівництва «Нібулону». Ніхто нічим не допоміг. Чоловік, у якого значні проблеми зі здоров'ям, самотужки позаробляв щілини за допомогою щебеню з розбитої дороги.

Важкі автомобілі розбили навіть водостічну трубу, що проходила під дорогою біля Будинку культури. Яму засипали щебенем. Наталія Михайлова стверджує, що скоро розсиплеться й гребля, не розрахована на великий тоннаж вантажівок.

- Куди йти, у які двері стукати? - бідкається жінка. - «Уб'ють» дорогу та будинки - і ніхто за це не відповідатиме. Нещодавно на одній із сесій сільської ради було прийнято рішення перекрити трасу. День простояли, пропускаючи тільки легкові та малотоннажні автомобілі. А зранку приїхала міліція з вимогою відкрити дорогу.

Зі схожою проблемою стикнулися й у селі Вікторія на Пирятинщині.

Жителька вулиці Київської Катерина Сасько нарікає, що вулицею на великій швидкості проносяться «КамАЗи» дорожньої служби, розташованої в селі, та інші великовантажні автомобілі.

- Ми купили будинок 2002 року, - розповідає Катерина Федорівна. - Тоді такого автомобільного руху в нас не було. А в останні роки стало неможливо: як проїжджають - усе аж двигтить. У хаті під стелею репнув сволок, підставили стовпа, постягували дротами. А в сусідки взагалі

стеля впала. Я зверталася до сільського голови з пропозицією викликати спеціальну комісію для оцінки ситуації.

Сільський голова Вікторії Володимир Бойко повідомив нам, що дорога, про яку йдеться, перебуває на балансі району, тому сільрада не в змозі заборонити проїзд автомобілів. Але пообіцяв розібратися в цьому питанні.

У той же час українські фахівці в транспортній галузі підрахували, що при допустимій масі автомобілів близько 40 тонн, вітчизняні дороги руйнуються в два з половиною рази швидше, ніж закладено нормами при їхньому будівництві.

Перехід до допустимої маси 44 тонни, як прийнято в країнах із розвиненою економікою та міцним покриттям доріг, українські дороги руйнуватимуться майже уп'ятеро швидше (будинки також не залізні, і.їхній вік суттєво скорочується).

Події та коментарі


Схожі матеріали:
👁 1465
Категорія: Новини Гребінки
Теги: вантажівка. дорога. хата, Олексіївка, Мар'янівка, НІБУЛОН, Гребінківський район, село




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д... На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д...
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ