Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.07.2024

Компании Boeing и «Антонов» начали совместно усовершенствовать возможности беспилотников ScanEagle


ScanEagle відрізняється своєю автономністю та здатністю запускатися без злітно-посадкової смуги


беспилотник ScanEagle

Американська аерокосмічна компанія Boeing оголосила про підписання меморандуму з українським виробником літаків "Антонов". Партнерство буде зосереджено на підтримці безпілотних літальних систем ScanEagle, які вже експлуатуються в Україні, а також передбачає технічну підтримку з боку «Антонова» Boeing, що обіцяє значно зміцнити стратегічне співробітництво.

Співпраця між Boeing та «Антоновим» також є потужним символом міжнародного співробітництва. Це партнерство демонструє здатність оборонної промисловості спільно вирішувати поточні проблеми безпеки.

ScanEagle, безпілотний літальний апарат, що спеціалізується на спостереженні та розвідці, призначений для тривалих місій на малих висотах. Розроблений Insitu, дочірньою компанією Boeing, дрон походить від SeaScan, іншого БПЛА від Insitu, спочатку призначеного для комерційних цілей.


беспилотник ScanEagle
 

ScanEagle відрізняється своєю автономністю та здатністю запускатися без злітно-посадкової смуги. Він запускається за допомогою пневматичної системи, пускової установки SuperWedge і піднімається за допомогою системи Skyhook, яка використовує гак на кінці крила для захоплення троса, підвішеного до жерди. Ця система забезпечує ефективне підняття без потреби у великій інфраструктурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий український безпілотник-перехоплювач Bullet здатний вражати безпілотники та гелікоптери супротивника у повітрі

ScanEagle має розмах крил 3,1 метра, довжину 1,4 метра, масу 20 кг. Він може розвивати максимальну швидкість 150 км/год і має тривалість польоту понад 20 годин завдяки своїй здатності нести як електрооптичні, так і інфрачервоні камери, стабілізовані на легкій вежі.


беспилотник ScanEagle
 

ScanEagle отримав кілька удосконалень, таких як інтеграція радарів із синтезованою апертурою для високоякісної зйомки землі та систем нічного бачення для операцій після заходу сонця. Ці інновації розширили можливості ScanEagle у різних середовищах та типах місій, посиливши його ключову роль у сучасних операціях спостереження.

Схожі матеріали:
👁 170
Категорія: Технології
Теги: БПЛА, безпілотник, розвідувальний безпілотник, Дрон




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ