Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.10.2024

У Полтавській ОВА продовжують працювати цілодобові гарячі лінії обласного контактного центру


Серед соціальних питань кожне друге стосувалося виплати державних грошових допомог, у тому числі для осіб зі статусом ВПО


гаряча лінія

Протягом минулого тижня мешканці Полтавщини активно зверталися за допомогою для вирішення своїх життєвих проблем та повсякденних ситуацій. Фахівцями центру отримано 160 дзвінків, у тому числі кожний четвертий – від внутрішньо переміщених осіб.

Як і минулого тижня дві традиційні тематики – ЖКГ та соцзахисту переважали за кількістю інші питання. Разом ці дві сфери життєдіяльності склали більше половини від усіх отриманих звернень.

Періодичні погіршення погодних умов та застосування аварійних вимкнень певною мірою сприяли збільшенню кількості нарікань на проблеми в ЖКГ і, насамперед, щодо уведення ГАВ без попередження, перебоїв з напругою тощо – близько 30 скарг. Майже 10 заяв отримано з питання нарахування боргів за комунальні послуги, діючих тарифів на них.   

Серед соціальних питань кожне друге стосувалося виплати державних грошових допомог, у тому числі для осіб зі статусом ВПО. Не втрачають своєї актуальності запити громадян на одержання грошової чи гуманітарної підтримки від громад – 14, забезпечення засобами реабілітації осіб з інвалідністю, оформлення догляду, опіки чи піклування, надання пільг – 8 заяв.

Окрім цього, для мешканців Полтавщини залишаються актуальними й питання благоустрою, охорони здоров’я, земельних відносин, декомунізації тощо.

Найбільш активними були жителі Полтавської, Кременчуцької, Лубенської, Миргородської, Щербанівської громад.

Із 200 звернень, що зареєстровані протягом тижня, більшість переадресована з Урядової гарячої лінії та контакт-центрів міністерств.

За результатами опрацювання заяв та скарг майже 120 заявників отримали письмові відповіді з ґрунтовними роз’ясненнями, практично кожне десяте звернення було вирішено позитивно. Отримано 1 подяку.

Кожен за потреби може зателефонувати на безкоштовний номер гарячої лінії: 0800502230 та отримати довідкову інформацію або оформити звернення. Лінія працює цілодобово.

Схожі матеріали:
👁 162
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: гаряча телефонна лінія Полтавської




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ