Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.02.2012

У Гребінці розмір заробітної плати не перевищує середню по Полтавщині



У Гребінці розмір заробітної плати не перевищує середню по Полтавщині

Середньомісячна номінальна (нарахована) заробітна плата одного штатного працівника по Полтавській області за 2011р. становила 2481 грн., що на 18,0% більше, ніж за 2010р.

 За середнім розміром заробітної плати Полтавщина займає 7 місце серед 27 регіонів України.

 До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці належали добування паливно-енергетичних корисних копалин, де заробітна плата перевищувала середній показник по області в 2,0 раза, виробництво коксу, продуктів нафтоперероблення – в 1,9 раза, добування корисних копалин, крім паливно-енергетичних – в 1,7 раза.

Найменш оплачуваними залишаються працівники підприємств з виробництва шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, з оброблення деревини та виробництва виробів з деревини, крім меблів, рибальства, рибництва, з текстильного виробництва; виробництва одягу, хутра та виробів з хутра, інших галузей промисловості.

 Середній розмір заробітної плати за 2011р. в усіх містах та районах був вищим за прожитковий мінімум для працездатної особи, разом із тим лише у 7 з них заробітна плата перевищувала середню по області: у містах Комсомольську (3512 грн.), Кременчуці (3036 грн.), Полтаві (2559 грн.), Новосанжарському (2691 грн.), Диканському (2640 грн.), Полтавському (2557 грн.) та Машівському (2550 грн.) районах .

У Гребінківському районі, середньомісячна номінальна заробітна плата одного штатного працівника підприємств, установ, організацій (з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) за  2011р. становила 2340 грн.

Найнижчий рівень заробітної плати, який не перевищував 69,0% від середнього по області, спостерігався у Чутівському, Чорнухинському, Решетилівському, Козельщинському та Пирятинському районах.

 За результатами обстеження підприємств, установ, організацій серед 3 48,7 тис. працівників, яким оплачено 50% і більше робочого часу, встановл еного на грудень 2011р., 26,6 тис. осіб (7,6%) мали нарахування у межах мінімальної заробітної плати (1004 грн.). Найбільша частка таких працівників була зайнята на підприємствах з низьким рівнем середньої заробітної плати: з виробництва шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, з виробництва гумових та пластмасових виробів , рибальства, рибництва, з текстильного виробництва; виробництва одягу, хутра та виробів з хутра.

Серед 253,7 тис. працівників, які повністю відпрацювали місячну норму робочого часу, мали нарахування в розмірі мінімальної заробітної плати 7,9 тис. осіб, або 3,1%. Водночас кожний п’ятий працівник отримав заробітну плату, яка перевищувала 4000 грн. Переважна більшість таких працівників була зайнята у видах діяльності з високим рівнем оплати праці, зокрема на підприємствах з добування паливно -енергетичних корисних копалин (64,0%), добування корисних копалин, крім паливно-енергетичних(57,9%), виробництва коксу, продуктів нафтоперероблення (57,4%), виробництва та розподілення електроенергії, газу та води (51,9%), виробни цтва транспортних засобів та устатковання (43,3%), будівництва (37,5%), фінансової діяльності (32,4%).

 Індекс реальної заробітної плати у 2011р. порівняно з відповідним періодом 2010р. становив 109,1%.

За матеріалами: Головного управління статистики у Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1616
Категорія: Полтавщина
Теги: Решетилівка, заробітна плата, Машівка, Кременчук, Гребінка, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині виявлене тіло жінки з ознаками насильницько... На Полтавщині виявлене тіло жінки з ознаками насильницько...
На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д... На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д...
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ