Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


Вчора

Bayakar продемонстрував випробування свого нового безпілотника-винищувача Kızılelma


Однією з важливих переваг Kızılelma є його здатність злітати та сідати на кораблі з короткими злітно-посадковими смугами


безпілотник-винищувач Kızılelma

Турецька компанія Baykar продовжує активно розвивати свої безпілотні літальні апарати (БПЛА) та представила відео з випробуваннями новітнього безпілотного винищувача Kızılelma. Як випливає з короткого коментаря компанії: «Злітно-посадкові випробування пройшли успішно».

Baykar не розкрила додаткових деталей про хід робіт над цим проектом. Початкові дані про характеристики безпілотного винищувача Kızılelma були оприлюднені в 2021 році, а вже в листопаді 2022 року літак здійснив перші пробіжки злітною смугою. У грудні того ж року, випереджаючи графік, Kızılelma вперше злетів у повітря.

Головна особливість цього безпілотника полягає в його здатності нести широкий спектр озброєнь, включаючи ракети "повітря-повітря", "повітря-поверхня", а також різні типи бомб. Це робить його універсальною бойовою платформою для виконання повітряних і наземних місій.

Як зазначив технічний директор Baykar, ключова перевага Kızılelma полягає у тому, що він безпілотний. Відсутність пілота на борту дозволяє виконувати місії з високим рівнем ризику, де людські втрати могли б виявитися неприйнятними.


безпілотник-винищувач Kızılelma
 
«Втрата пілота – це поразка, тому не завжди можна ризикувати. Але це не стосується безпілотних платформ. Оскільки це літак-робот, його втрата не така значуща», — пояснив директор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова технологія підзарядки в польоті дозволить безпілотникам залишатися в повітрі вічно

Однією з важливих переваг Kızılelma є його здатність злітати та сідати на кораблі з короткими злітно-посадковими смугами, що значно розширює його оперативні можливості. Більше того, він зможе ефективно протистояти повітряним цілям, що робить його незамінним елементом у системі оборони та наступальних операцій.

Характеристики безпілотника Bayraktar Kızılelma:
  •  Максимальна швидкість: 900 км/год
  •  Крейсерська швидкість: 740 км/год
  •  Бойова дальність: 930 км
  •  Час у польоті: 5 годин
  •  Максимальна висота: 12000 м
  •  Робоча висота: 10 668 м

безпілотник-винищувач Kızılelma


Схожі матеріали:
👁 44
Категорія: Технології
Теги: Винищувач, БПЛА, Baykar, безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ