Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.01.2024

Китайці винайшли ядерну батарею - вона здатна працювати 50 років


Потужність даної ядерної батареї Betavolt становить 100 мікроват, а напруга - 3 Вольта


Китайці винайшли ядерну батарею

Батарейка компанії Betavolt менша за монету, використовує нікель-63 і алмазні напівпровідники. При використанні цієї батареї електроніка взагалі не буде розряджатися - дрони висітимуть у повітрі нескінченно, смартфони не треба заряджати.

Китайський стартап Betavolt представив першу у світі мініатюрну ядерну батарею. Батарейка розміром 15×15×5 мм включає радіоактивний ізотоп нікель-63 – здатна працювати протягом 50 років без необхідності у підзарядці.

Розробники стверджують, що така батарейка абсолютно безпечна, зовсім не має зовнішнього випромінювання, а після періоду розпаду ізотоп нікелю перетворюється на стабільний і нерадіоактивний ізотоп міді, що не становить загрози для навколишнього середовища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Хортиця-М» - мобільний комплекс радіорозвідки, української розробки, виконує функції радіомоніторингу та пеленгації

Потужність даної ядерної батареї Betavolt становить 100 мікроват, а напруга - 3 Вольта. До 2025 компанія планує довести потужність до 1 Ватта. Розробку можна використовувати у мобільних телефонах, роботах, дронах, будь-якому устаткуванні зі штучним інтелектом, медичних пристроях, датчиках тощо.

Китайці винайшли ядерну батарею

Батарейка не спалахне і не вибухне навіть за сильного впливу, як обіцяє компанія, а діапазон її робочих температур коливається в межах від -60 до 120 °C. Ядерна батарея вже проходить випробування і незабаром буде готова до серійного виробництва та використання у комерційних продуктах.

Схожі матеріали:
👁 266
Категорія: Технології
Теги: зберігання енергії, Батарейка, ядерна батарея, акумулятор




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ