Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.07.2024

Німецькі вчені почали витягувати літій для акумуляторів з геотермальної води


Новий процес може стати суттєвою альтернативою існуючому виробництву карбонату літію


Німецькі вчені

Компанії LevertonHELM та EnBW оголосили, що витягли літій для акумуляторів із геотермальної води. Використовуючи запатентовані технології, німецько-британська команда зробила карбонат літію з чистотою 99,5%.

Спочатку EnBW витягла розчин хлориду літію з термальної води геотермальної електростанції в Брухзалі, Баден-Вюртемберг, в рамках спільного проекту з використанням прямої екстракції літію (DLE). Потім LevertonHELM опрацювала та вдосконалила це рішення на своїх підприємствах у Бейзінгстоку, Великобританія.

 Високоякісна літієва сіль, отримана в результаті цього процесу, може бути використана для виробництва матеріалів катодних для батарей.

Загальна мета компаній – сприяти сталому виробництву карбонату та гідроксиду літію для акумуляторів, а також розвивати місцеві ресурси для електромобільності та зберігання енергії.

Новий процес може стати суттєвою альтернативою існуючому виробництву карбонату літію. У більшості випадків існуюча переробка літію завдає шкоди місцевим екосистемам та працівникам. Цей процес також відкриє більше можливостей для вдосконалення інших галузей, таких як виробництво та зберігання відновлюваної енергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український айтішник розповів, яке обладнання встановити у квартирі, щоб спокійно працювати при тривалих відключеннях електрики

Нова технологія зменшить залежність європейських країн від закордонного виробництва літію. Подібна співпраця має вирішальне значення для просування європейських ресурсів та створення місцевого потенціалу виробництва критично важливої ​​сировини, яка є важливою для енергетичної підтримки Європейського Союзу.

Схожі матеріали:
👁 147
Категорія: Технології
Теги: зберігання енергії, літій-іонна батарея, акумулятор, батарея




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ