Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.08.2024

Новий високоточний боєприпас Quicksink здатний розірвати корабель навпіл з одного влучення


Quicksink схожий на варіант для точної доставки морських мін, за винятком того, що він має лазерний датчик


Військово-повітряні сили США

Військово-повітряні сили США опублікували відео корабля, що розривається навпіл, тим самим продемонструвавши свою нову зброю Quicksink - недорогу бомбу перетворену на високоточну протикорабельну ракету.

Сучасні системи озброєння ефективні, з можливістю однієї невеликої боєголовки знищити мету, для якої колись знадобилося б килимове бомбардування або потужний артилерійський обстріл. Але, на жаль, вони дорогі, і з урахуванням поточної геополітичної ситуації, яка передбачає повернення до великомасштабних конфліктів, дешевші ракети, які легше накопичувати, стали привабливішими.

Одним із прикладів цього є протикорабельна зброя. Основною зброєю для цього є торпеда, наприклад американська торпеда Type 46, яка може доставити 43,9 кг фугасного заряду PBXN-103.

Але тип 46 коштує 1,2 млн. доларів за постріл, а постріл однією ракетою видає присутність атакуючої субмарини. І ще є той факт, що навіть найшвидша субмарина має обмежені можливості перехоплення цілей на великій площі. Тому ідеальним рішенням була б зброя, яку можна швидко розгорнути на великі відстані і яка не коштуватиме дорого за постріл.

Quicksink, розроблений Управлінням боєприпасів Дослідницької лабораторії ВПС, призначений для використання як винищувачами, так і бомбардувальниками. По суті, це варіант системи JDAM, яка перетворює звичайні бомби на інтелектуальні боєприпаси, надаючи комплект, який кріпиться до бомби, щоб надати їй аеродинамічні профілі та систему наведення.

Quicksink схожий на варіант для точної доставки морських мін, за винятком того, що він має лазерний датчик, який кріпиться до носа бомби, що дозволяє їй націлюватися на надводні судна, які або нерухомі, або рухаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Star Catcher створює першу у світі «космічну енергетичну мережу»

Використовуючи модульну конструкцію з відкритою архітектурою, що базується на існуючих технологіях, Quicksink здатний забезпечити поразку мети всього за 300 000 доларів США, за постріл. Використовуючи винищувач або бомбардувальник для доставки його як зброю на відстані, він може вражати більше цілей на більшій відстані, ніж будь-який підводний човен.

Один з недоліків полягає в тому, що як плануюча бомба Quicksink має дальність польоту всього 74 км, і це робить атакуючий літак уразливим для протиповітряної оборони. Однак Quicksink призначений для скидання з малопомітних літаків, що летять на великій швидкості та висоті.

Схожі матеріали:
👁 125
Категорія: Технології
Теги: високоточна ракета, високоточний боєприпас, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ