Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.07.2024

Ursa Major завершила випробування нового гіперзвукового двигуна для високошвидкісних застосувань


Двигун Draper використовує комбінацію палива, що складається з перекису водню та гасу


гіперзвуковий двигун

Компанія Ursa Major оголосила про успішне завершення наземних випробувань свого нового гіперзвукового ракетного двигуна Draper для високошвидкісних та космічних застосувань.

Новий рідинний двигун тягою 4 тисячі фунтів (1820 кг) розробляється і випробовується в рамках контракту з урахуванням широкого спектра застосувань, таких як гіперзвуковий захист, космічні двигуни.

Двигун Draper використовує комбінацію палива, що складається з перекису водню та гасу, які можна зберігати при температурі навколишнього середовища, на відміну від кріогенного палива, для збереження рідкого стану якого потрібні надзвичайно низькі температури.

Здатність двигуна використовувати паливо, що зберігається протягом тривалого часу, робить його ідеальним для використання в космічних двигунах. Однією з ключових особливостей Draper є те, що це двигун із замкнутим каталітичним циклом. Двигун може або відмовитися від використання гасу і працювати виключно на перекису водню, або він може працювати як на перекисі водню, так і на гасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецькі вчені почали витягувати літій для акумуляторів з геотермальної води

Конструкція двигуна Draper забезпечує баланс потужності та паливної економічності, що робить його високоефективним при маневруванні в космосі, що дозволяє йому переміщатися без використання додаткової кількості палива. Це може розширити можливості супутників та космічних апаратів для проведення більш тривалих спостережень, збирання більшого обсягу даних або зміни розташування.

Схожі матеріали:
👁 168
Категорія: Технології
Теги: реактивний двигун, двигун, гіперзвуковий двигун




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ