Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.01.2024

Торгівельна діяльність підприємців на ринках під контролем податківців Полтавщини


За порушення порядку проведення розрахунків на винну особу складено протокол про адміністративне правопорушення


Торгівельна діяльність підприємців на ринках під контролем податківців ПолтавщиниПрацівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Полтавській області було проведено фактичну перевірку суб’єкта господарювання – фізичної особи-підприємця, який здійснює торгівлю технічно складними побутовими товарами на території Центрального ринку м. Полтави.

Так, у ході проведення фактичної перевірки об’єкту торгівлі встановлено, що підприємець здійснював реалізацію товарів за готівкові кошти без використання реєстратора розрахункових операцій чи програмного реєстратора розрахункових операцій, а також здійснював реалізацію товарів, які не обліковані у встановленому порядку.

Також суб’єкт господарювання не надав документи, які підтверджують облік та походження товарів, що знаходяться в місці продажу.

Слід зазначити, що підприємець належним чином зареєстрував реєстратор розрахункових операцій ще в січні 2022 року, але фактично при продажу товарів його не використовував, приховуючи та мінімізуючи обсяги розрахункових операцій.

За порушення Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» до суб’єкта господарювання будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції орієнтовною сумою 238,5 тис. гривень.

За порушення порядку проведення розрахунків на винну особу складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 1551 КУпАП, який скеровано для розгляду до суду.

Головне управління ДПС у Полтавській області вкотре наголошує на безумовному дотриманні вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» при здійсненні готівкових розрахунків за продані товари (послуги).

Торгівельна діяльність підприємців на ринках під контролем податківців
                                                      
Головне управління ДПС у Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 626
Категорія: Суспільство
Теги: податківці, контроль, Полтавщина, Торгівельна діяльність, підприємці




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ